כמה זמן מומלץ לחכות בין ניתוחים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/01/2024 | 16:49 | מאת: חנה

היי ד״ר, עשיתי ניתוח לפני שבועיים ניתוח עם הרדמה מלאה(ניתוח הקטנת כונכיות). עוד שלושה שבועות אמור להיות לי עוד ניתוח של הקדמה מלאה(גידול שפירי בצוואר) הגידול לא ברמה מסוכנת או משהו ואני יכולה לדחות אוצו. רציתי לדעת מה אתה חושב האם שווה לדחות או שזה בסדר לעשות שני ניתוחים בהרדמה מלאה בהפרש של חודש? אני בת 22 ובמצב בריאותי טוב

אין מניעה עקרונית ברמה הרפואית בטח לא אצל אדם בריא. ישנה העדפה כללית לא ״ לפתוח מספר חזיתות״ של סיכון זיהומי שכרוך בשני אתרים של כירורגיה. אינני יכול לתת המלצה בדבר דחיית הניתוח שכן אינני מכיר מה האבחנות.. ממליץ להתייעץ עם הרופא הכירורג שצפוי לבצע את הניתוח.

אוסיף כי יש מקום להתייחסות הרופא המרדים..

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות