הרחבת לסת עליונה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/01/2024 | 15:31 | מאת: תמר

שלום רב, ביתי בת ה10 אמורה לעבור הרחבת לסת בשל כך שאין מספיק מקום לכל השיניים. שאלתי היא האם פעולה זו יכולה לגרום בעתיד לנסיגת חניכיים, שיניים חלשות או לכל נזק אחר ? תודה רבה

הטיפול בגיל כזה מבוצע עי מכשור אורתודונטי ייעודי. הפעולה הפיציפית עצמה אינה אמורה לסכן את השיניים גם לא להעלות את נסיכון למחלת חניכיים. יש לקחת בחשבון שבהימצאות מיכשור אותודונטי בפה , נדרשת תחזוקה נאותה וקפדנית והיא לא קלה. חוסר ההקפדה בפני עצמו עלול להביא לתהליכים דלקתיים בחניכיים. לגבי המשך הטיפול האורתודונטי- זוהי כבר סוגיה אחרת . הפעלת כוחות ביתר על השיניים ובכיוונים מסויימים עלולה להרע את מצב השיניים. רופא מנוסה יידע להימנע מכך ולהנהיג מעטפת תחזוקה ומעקב מסודרים.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות