פצע המתואר ככיב בחלל הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/01/2024 | 07:44 | מאת: כיב כבר חצי שנה

כבר כמעט חצי שנה יש לי בפה בחניכיים העליונות צמוד לשן 13 פצע הדומה לכיב(כך לפי טענת רופאי השיניים) הפצע לא עובר למרות כל התכשירים האפשריים שמרחתי ולאחרונה גם קשה לי פתיחת הפה כואב לי בכל החלק של הלחי היכן שממוקם הפצע (התחיל לכאוב לי מאז שעשיתי טיפול שיניים- סתימה, באותו איזור של הפה) . וגם האוזן באותו הצד נסתמת לי לפעמים כשאני ישנה על הצד הזה. התורים למומחים בבתי החולים ארוכים בטירוף וכואב לי מאוד. אני לא רוצה לחיות על משככי כאבים עד התור המיוחל. מה אפשר לעשות?? מה זה בכלל?

יש לברר אכן האם מדובר בכיב כהגדרתו ( ברקמה הרכה) או שמדובר בזיהום ממקור השן שמתבטא בניקוז דרך הרקמה הרכה.. קשה לי לדמיין שאחרי חצי שנה אין אבחנה ראשונית עי הרופא המטפל. יש לשוב אליו ( או לכל רופא אחר) לצורך בירור מסודר. ניתן לפנות לייעוץ ע״י מומחה בכירורגיה של פה ולסת/ מומחה ברפואת הפה/ מומחה בטיפולי שורש/ מומחה בשיקום הפה , באופן פרטי. לא חסרים כאלה בכל אזור בארץ.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות