אחריות לכתר ולשתל שטראומן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/01/2024 | 00:13 | מאת: אליס

האם נהוג לתת אחריות לשתל (של שטראומן) ולכתר זירקוניה? האם צריך ביקורות וצילומים תקופתיים כדי לבדוק איך העצם נבנתה וכמה היא מחזיקה? (אם קורה משהו כעבור כמה זמן, האם אני צריכה לעשות הכל מחדש או שיש איזושהי אחריות?)

אחת לפרק זמן ( כחוק אצבע אחת לחצי שנה. אך משתנה ממקרה למשנהו) נדרשת ביקורת על מנת לוודא את יציבות הטיפול שבוצע : מצב השתל, רקמת החניכיים והעצם מסביבו, מצב השיקום על גביו… ההחלטה לבצע צילומים הינה בידי הרופא המטפל. רצוי לשקול בחיוב שכן זה מאפשר עוד מידע. לגבי סוגיית האחריות- עניין אישי וספיציפי לגבי מדיניות המרפאה והרופא. עקרונית - על המטופל מוטלת אחריות רצינית לתחזוקה נאותה וצמצום גורמי סיכון כמו עישון. בנוסף בקרב מטופלים עם גורמי סיכון שפוגעים בשרידות הטיפול ( שוב עישון וכן סכרת לא מאוזנת, מחלת חניכיים קיימת או קודמת, איכות העצם והרקמה הרכה וגורמים נוספים רבים) סביר שהשרידות תהיה יותר קצרה. אפשר תמיד לבקש ( בצורה נחמדה לחלוטין) מהרופא המטפל לשקול להתחשב בפן הכלכלי בסבב הטיפולי החוזר.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות