חוות דעת לגבי הצעות טיפול במפרקי הלסת.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

14/01/2024 | 14:30 | מאת: נועם

רופא במחלקת פה ולסת המליץ לי לקחת מיקס של אקמול ואבופון למשך 3 פעמים ביום למשך חודש וחצי, ולהשתמש באופן תדיר בכרית חימום. אמרתי לו שיש לי רגישות שלפעמים נסבלת ולפעמים מחמירה, ואני חושב שלקחת כמות מאסיבית של משככי כאבים זה דבר פסול כי בסוף אני יהיה מכור לזה ולא יהיה אפקטיבי, הוא אמר שהכול בסדר והמשכנו האלה. אשמח לחוות דעתך.

בהסתמך על המידע החלקי- עקרונית שתי התרופות המתוארות אינן גורמות להתמכרות וגם לא לתלות ממש. יש להן השפעות שלילות אחרות בשימוש ממושך. בבעיות פרקיות טיפול תרופתי במקרים של החמרה משמעותית הינו יעיל ומביא לרגיעה ( גם אם חלקית) תוך מספר ימים. ככל שההמלצות של הרופא אינן מספיק ברורות או שישנן תהיות לגביהן יש לשוב אליו להמשך בירור. נדרש כמובן אבחון של הבעיה וטיפול בסיבה ככל שזה אפשרי ( לרוב זה ישים),

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות