עקירה כירורגית- שן שמאל למטה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/01/2024 | 15:19 | מאת: אנה

שלום, עקרתי ב25/12 שם בינה שמאל למטה קרובה לעצב. עקירה של שן חצי קלואה, היה מסובך יחסית והשורשים שלי עצומים. תפרו אותי עם תפרים רגילים לא נמסים. לאחר כמה ימים שמתי לב שנשאר לי שורש כיוון שהשן הוצאה עם שורש שלישי כרות. יום שלישי ה2.1 באתי להוצאת תפרים כאשר בשבוע הזה גם לא נפתח לי הפה וגם התחילה לצמוח לי גולה ענקית שמונעת ממני סגירת הלסת כסדרה באיזור התפרים. הגעתי לרופא שהחל בנסינות לפתיחת הלסת ללא הצלחה והוצאת התפרים דרך פתח קטן בפה. חזרתי אליו כעבור שעה כגיליתי שעדין נותרו תפרים בפה. הרופא אמר שיש לכרות את הגולה הזו שגדלה ושאלו החניכיים שהיו של השן בינה שנעקרה. שוב הרדמה, כריתה של הגולה וכן השורש הנותר גם יצא, הפה שלי מצליח להיסגר אך עדין אינו נפתח כרגע ועברו כבר 12 ימים לאחר העקירה. כמו כן לאחר שאתמול גם הורדנו את הגולה יש לי נמלול קליל בחניכיים שמתחת לשייניפ שקרובות למקום העקירה. רציתי להתייעץ, האם הנמלול תקין וכמו כן האם הפה שלי יפתח???

בעניין הנימול- ככל שקיימת קרבה משמעותית בין העצב לבין שורשי השן , עולה הסיכון לפגיעה עצבית ( חולפת או צמיתה). אינני אומר שזה המקרה אך התופעה ידועה. חלק גדול ״מהפגיעות ״ הן זמניות בין השאר כתוצאה מטראומה קלה או לחץ על העצב.. במידה וכך המצב אז לאורך תקופה מסויימת מורגש נימול/ עקצוצים שיחלפו עם הזמן . חשוב להבדיל ממצב של נפיחות מקומית באזור הרקמה הרכה סמוך לאתר העקירה שיתכן ותתפרש ע״י המטופלים כנימול. לרוב עם התקדמות תהליך ההחלמה תחושה זו נעלמת. שווה להיות במעקב מסודר ע״י הרופא .

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות