קיבוע מתכת ב 5 שיניים למעלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/12/2023 | 16:59 | מאת: א

שלום דר ב 2014 שמו לי קיבוע מתכת פנימי ב 5 שיניים הקדמיות למעלה עקב אבחנה שלי שפס האמצע זז ימינה וכאילו השיניים למעלה זזו קצת הצידה.לא התנדנדו.הייתי אז בת 43.רציתי לדעת 2 דברים א.מאיזה חומר הקיבוע הזה פס מתכת?ברזל או נחושת או אחר?ב.האורתודנטית שעשתה אמרה כל 5 שנים להחליף כשהלכתי לאורתו אחר אחרי 5 שנים אמר שאם לא זז לא מחליפים.האם מחליפים או לא ומאיזה סוג מתכת זה עשוי?

קיבוע אורתודונטי/ פריודונטלי לא מוחליף כל עוד שהוא מבצע את התפקיד לשמו הוא מוקם בפה. אין מסגרת זמנים מחייבת. במידה וישנו שבר או ניתו אזי יש לשקול החלפה. לרוב עשוי מ- NiTi ולעתים משגשוגת מתכת אלחלד stainless steel. ישנם גם קיבועים על בסיס חומרים פולימרים.. כל מקרה לגופו.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות