שינוי צבע הלשון לכתום

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

27/11/2023 | 12:55 | מאת: ע.פ

שלום, כבר קרוב לחודש שהלשון שלי כתומה בחֶלקה, זה עובר עם הצחצוח (לא לחלוטין) אך חוזר במהלך היום. חשוב לציין שאני מקפידה מאז ומתמיד על היגיינת הפה וצחצוח נכון. ( לא יודעת אם זה קשור, אך התופעה התחילה פחות או יותר כשהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה בשם מינוציקלין). אשמח לדעת האם זה תקין והאם צריך לפנות לרופא...

מינוציקלין הינה תרופה אנטיביוטית ממשפת הטיטראציקלינים שעלולה לגרום לצביעה באמייל של שיניים מתפתחות, אזורים בעור, לחמית העיין וכן ציפורניים. לא מוכרת לי צביעה בלשון כתוצאה מכך. צביעה כזו ע״ג הלשון עלולה להתרחש כתוצאה מסיבות רבות וכן בצורות שונות. מלבד שמירה על הגיינה מספקת כולל הברשת הלשון אני מציע להיבדק עי רופא מומחה ברפואת הפה על מנת לוודא האם אכן מדובר בצביעה, מה המאפיינים שלה בפועל והאם יש צורך בטיפול בה..

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות