פריקת לסת והחזרתה למקום

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/11/2023 | 22:21 | מאת: יוסי

שלום לפני כמה שנים כנער פרקתי את הלסת כתוצאה מחריקות שיניים קשות. הלסת שלי נוטה לצד ימין. בבדיקת מיפוי עצמות שערכתי לפני כמה שנים שללה גדילת יתר של אחד הצדדים. בצילום ct שבוצע לאחרונה נראה שהלסת שווה בשני הצדדים מבחינת עצמות אך לא יושבת במקום הנכון. בבדיקת mri שנערכה גם לאחרונה נראה שהדיסק בצד שבו יש את הנטייה לא ממוקם במקום הנכון. חוץ מהחלק האסתטי יש לי קליקים קבועים בלסת ופתיחה בצורת s.מאז הפריקה לא מצליח לפתוח את הלסת ישר. יש גם כאבים חזקים במפרקים ובאזניים. לאחרונה ראיתי מומחה tmj שהציע לי לבצע שטיפה של המפרק, רציתי לדעת אם יש דרך להחזיר את הלסת למקומה הטבעי אחרי כל כך הרבה זמן. יש לציין שנסעתי לקבל טיפול רפואי ברגע שזה קרה אך הרופאים לא זיהו את הבעיה בזמן אמת

בהיעדר בעיה שמקורה גדילה באחד הצדדים של המפרק, וכאשר נראה כי הדיסק הסחוסי אינו במקומו באחד הצדדים, חלק מהביטויים וההפרעות הינם כפי שתיארת החל מקושי בפתיחת הפה , תפקוד לקוי של הלסת בעת לעיסה, כאבים וכו׳. לא בכל המקרים מבוצעת התערבות. אך כאשר קיימות בעיות כפי שתואר נדרשת הערבות למשל ע״י שטיפה של המפרק, שימוש בסד לילה, ובמקרים נוספים אף התערבות כירורגית. יש לפנות למומחה כירורגיה של פה ולסתות העוסק בתחום המפרקים. כמעט בכל בית חולים בארץ קיים מומחה כזה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות