יובש בפה כבר שבועיים, ממש סיוט

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/10/2023 | 07:49 | מאת: אנה

שלום רב, אני בת 36 בריאה בדרך כלל.לוקחת באופן קבוע כדורי ברזל פריפול. לפני כשבועיים התחלתי להרגיש יובש בפה.היובש החמיר, היום קמתי בחי רוק בפה בכלל,מקום רוק יצא לי רוק כזה כמו נזלת צמיגית וצהוב.היה לי מקרה דומה לפני חצי שנה ועבר לי. עשיתי אז גם הדיקות גם לסוכר שיצא תקין. אשמח לדעת מה אפשר לעשות, וממה זה יכול להיות?ממש סיוט לא מצליחה לישון חייבת כל הזמן להרטיב את הפה עם מיים וקשה גם לבוע אוכל בלי רוק. תודנ רבה תודה רבה

יובש פה יכול להתרחש כתוצאה מסיבות רבות ומגוונות: סכרת, מחלות אוטואימוניות, תרופות, בעיות תפקודיות בבלוטות הרוק עצמן… ממליץ להיוועץ עם מומחה לרפואת הפה לצורך אבחון מקור הבעיה ככל שקיימת ולפי הצורך להיעזר הכירורג פה ולסת העוסק בבלוטות רוק.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות