פריקת מפרק לסת וכאבי אוזניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/09/2023 | 13:08 | מאת: מוטי

שלום ד"ר באסל. לפני כמה שנים פרקתי את מפרק הלסת מצד ימין בעקבות חריקות שיניים חזקות מאוד שנמשכות מהילדות(או לפחות ככה אני חושב כי ממש הרגשתי אותו זז). מאז אני לא מצליח לפתוח את הפה בצורה ישרה, אלא הפה נפתח כמו גמל לצד אחד בלבד. בפתיחה מלאה(50) הפה נפתח בצורת s. יש קליקים חזקים במפרק וכאבים חזקים מאוד בשני האוזניים ללא רגישות בשרירי הלסת. בעקבות הפריקה ובגלל שהלסת נפתחת עקום יש לי סטייה קלה של הלסת לצד ימין(ביצעתי בגיל ההתבגרות מיפוי עצמות ולא ראו שם גידול יתר בצד אחד-בct רואים שהלסת ממש התעקמה). אני מטופל בסד לילה כבר 15 שנה בערך עם החלפת סדים בערך כל שנתיים. ניסיתי לפגוש כירורג פה ולסת מספר פעמים, אבל הם לא הצליחו להבין את הבעיה(רובם אמרו לי שזה לא ההתמחות שלהם והם מתעסקים בשיני בינה או לחלופין אמרו לי לנסות לחיות עם זה). עשיתי mri לאחרונה להלן הממצאים: משמאל: עמדה תקינה של הדיסק בפה פתוח ופה סגור. גובה הדיסק שמור ללא קרעים. ללא פריקה או תת פריקה. ללא שינויים אוסטאוארטריטיים. בפתיחת הפה תנועה קדמית תקינה של הקונדיל. מימין: תת פריקה קדמית קלה של הדיסק בפה סגור. בפה פתוח רדוקציה של דיסק. בפתיחת הפה תנועה קדמית חלקית וכמעט מלאה של הקונדיל. ללא שינויים אוסטאוארטריטיים. אשמח לדעת האם יש משהו שניתן לעשות בכל ובמידה וכן לאן לפנות.

09/09/2023 | 21:16 | מאת: מוטי

שכחתי לציין שהלכתי לרופא אף אוזן גרון שבדק את האזוניים וקבע שהכאבים נובעים ממפרק הלסת

אכן נדרשת התייחסות ובדיקה מסודרת של כירורג פה ולסת העוסק בתחום. בכל בית חולים בארץ שיש בו מחלקה של פה ולסת יהיה תמיד ( כמעט) מומחה העוסק בתחום- שיבא, איכילוב, בלינסון, רמבם, פוריה, שערי צדק, עין כרם…..

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות