MRI מפרקי לסת ומוח

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/08/2023 | 21:53 | מאת: נועה

סובלת כבר תקופה ארוכה מכאבי ראש בצד ימין,התווספו לזה כאבים במפרק לסת ימין וכאבים חזקים באוזן ימין (אא''ג אמר שאין כלום באוזן ) קיבלתי תוצאות של הMRI ראש+פרקי לסת ואשמח להבין מה התשובה אומרת להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של הראש: הבדיקה בוצעה בסדרות SWI ,DWI ,TFE ,TSE ,SE במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי כולל הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: בירור כאבי ראש. בירור הסתיידות אקסטרה אקסיאלית בבדיקת MRI קודמת )03/12/21(. הבדיקה אינה נמצאת בידנו להשוואה. קיים אוורור תקין ומלא של גת הספנואיד, גתות הלסת, תאי האתמואידים וגתות המצח. הפירמידות כולל תעלות השמע הפנימיות והעצבים הקרניאליים 7,8 שמורים. המעבר הקרניו-צרביקלי, גזע המוח, הגשר והמוחון מודגמים ללא מוקדי אות חריג. החדר הרביעי בעמדה וממדים תקינים. בחתכים העל טנטוריאליים מודגמים חדרי המוח והסולצים בממדים תקינים. החומר האפור והלבן שמורים, ללא מוקדי סיגנל חריג. אין עדות להאדרה פתולוגית ע"י גדוליניום או מוקדי פקקת בסינוסים הדוראליים. מודגמות הסתיידויות אקסטרה אקסיאליות עדינות במיקום פריאטלי ימני, ייתכן מנינגיומה אקסטרה אקסיאלית. בסיכום: תהליך מסויד אקסטרה אקסיאלי כמתואר, דרושה השוואה עם הבדיקה הקודמת )2021( וקורלציה עם CT. סריקה בתהודה מגנטית של מפרקי הלסת - TMJ: הבדיקה בוצעה בסדרות STIR ,FFE2-T ,PD ,TSE ,SE במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי, כולל סריקה דינמית בתנוחת פה סגור/פה פתוח. מפרק לסת ימין: קיים שינוי אות מתאים לבצקת לשדית בראש המנדיבולה. אין עדות ליתר נוזל חופשי מפרקי. תנוחת פה סגור- קיימת התקה קדמית של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה מוגבלת, ללא רדוקציה. מפרק לסת שמאל המבנים הגרמיים כולל קורטקס ראש המנדיבולה ואותות לשד העצם תקינים. אין עדות ליתר נוזל חופשי מפרקי. תנוחת פה סגור- עמדה וסיגנל תקינים של הדיסקית. תנוחת פה פתוח- טרנסלציה קונדילרית בינונית. עמדה דיסקלית תקינה. בסיכום: התקה דיסקלית קדמית במפרק לסת ימין ללא רדוקציה - ADDWOR - RT.

הממצאים שמתוארים בהקשר של מפרק הלסת יכולים לתמוך ברגישות/ כאבים שמקורם מהמפרק שתיארת. נדרשת בדיקה קלינית של כירורג פה ולסת לצורך החלטות - האם יש צורך בהתערבות כלל או לא? טיפול שמרני?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות