אשמח לפירוט של הMRI

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/08/2023 | 18:03 | מאת: YEUDA

להלן ממצאי בדיקת MRI של פרקי לסת הטכניקה : הבדיקה בוצעה בתהודות T2 ו- PD עם דיכוי שומן במישורים השונים. בפה פתוח וסגור התוויה קלינית:כאבים בלסתות ממצאים: מימין: פריקה קדמית של הדיסק בפה סגור . בפתיחת הפה תנועה קדמית חלקית וכמעט מלאה של הקונדיל, רדוקציה של הדיסק. הקונדיל שמור ללא שינויים אוסטאוארטריטיים או הצרות מפרקית. ללא נוזל תוך מפרקי. משמאל: בפה סגור עמדה תקינה של הדיסק ושל הקונדיל. בפתיחת הפה תנועה קדמית תקינה של הקונדיל . ללא שינויים אוסטאוארטריטיים וללא נוזל תוך מפרקי

צד שמאל ללא בעיה במפרק. צד ימין- מיקום הדיסק במפרק מקשה על פתיחה . הדיסק עובר רדוקציה דהיינו מצליח להגיע לעמדה התקינה שלו דבר שבסופו של יום סביר כי מאפשר הגעה לפתיחה מקסימלית. יש להחליט יחדיו עם מומחה פה ולסת על דרך הטיפול: הימנעות מעומס על המפרק, כלכלה רכה, סד סגרי, שטיפה של המפרק..

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות