סיבוך של מכתשית יבשה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/08/2023 | 18:04 | מאת: אמנון

שלום רב. לפני 3 שבועות עברתי עקירה כירורגית של שן 48 (בינה תחתונה). לאחר 3 ימים הופיעו כאבים עזים, חזרתי לכירורג שאמר שיש מכתשית יבשה והוא סתם אותה במשחה עם שמן ציפורן. הכאבים פחתו מאד אבל במקביל להחלמה, בחניכיים בצד הפנימי החלו לצוץ חלקים של העצם. שהסבו אי נעימות רבה בפה והכאיבו בעיקר לאחר אוכל. הייתי היום שוב אצל הרופא והוא (לאחר הרדמה) דחף את כל החלק שבלט חזרה לתוך הלסת. עכשיו אני שעה לאחר הטיפול של הדחיפה עם יותר כאבים ממה שהיה לפניו. האם באמת ככה מטפלים בנמק הגרמי שנגרם? (זה מה שהרופא אמר שיש שם)

אינני בטוח שהתיאור נמק גרמי הוא מדויק. בעניין הטיפול במכתשית היבשה קיימים מספר פרוטוקולים ידועים בין השאר בעזרת שימוש בתכשירים מהמשפחה של החומר שתיארת. הבליטה של העצם ( סביר כי מדובר בקצוות חדים) עשויה להיעלם כיוון שהעצם נספגת ומתארגנת בחלוף הזמן. לעצם המכתשית במעמד וסמוך לעקירה ישנה גמישות מסוימת והפעלת לחץ מדוד עליה יתכן ויעזור להתארגנות יותר יפה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות