מלאות והרס של סינוס מקסילרי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

27/06/2023 | 16:40 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אמא שלי עברה ct ראש בעקבות נפילה ונמצא ממצא של מלאות והרס ליטי של הסינוס המקסילרי השמאלי. יש לה שן 27 שבורה וכבר כמה קופאים המליצו על עקירה אך היא פחדה. אין לה שום תסמין, לא כאב ולא נפיחות. ממש כלום. בבדיקת רופא פה ולסת העלו חשד שאולי המצה נגרם מהשן ושיש לבצע עקירה ולקחת ביופסה. מאס אנחנו ממש חוששים שחלילה זה משהו על רקע גידולי. האם יש אפשרות שזה פשוט זיהום או דלקת שהחמירה מהשן והביאה למצב כזה גם ללא תסמינים? תודה

גם בהיעדר תסמינים יש למצות את הבירור. אין בידיי מספיק ממצאים אך לא מן הנמנע שזיהום מסוגל לגרום למה שתואר. יש להיוועץ עם מומחה לכירורגיה של פה ולסתות או מומחה אאג ולקבל החלטות בהתאם.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות