ניתוח אורטוגנטי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/09/2005 | 14:45 | מאת: דור

לד"ר פלד שלום רב. אני נער כבן 17 שהובחן אצלו open bite .בזמנים אלו אני כבר חצי שנה נמצא בטיפול אורטודנטי שבו עקרו לי 2 שיניים מכל לסת. הרווחים נסגרו לגמרי והשיניים ישרות, המנשך עדיין לא תקין שכן ישנו עדיין רווח עדין בין שתי הלסתות. הדבר שהכי מפריע לי בכל העיניין זהו העובדה כי אינני יכול לסגור את שפתי בטבעיות. אני מוצא את עצמי חושב על הבעיה במשך כל היום ואני ממש מדוכא בגללה. לעיני הרוב (משפחה) בעייתי בכלל לא חמורה וניתוח זוהי אופציה לא רצויה כלל ואפילו מגוחכת בעיניהם. בעיני זהו סיוט נוראי. ברצוני להוסיף שלאחותי ישנה את אותה הבעיה אבל מצבה חמור בהרבה. ולאבי ישנה הבעיה. שהצטמצמה מעט במהלך השנים. שאלותי הם כאלו: האם ניתוח אורטוגנטי בא בחשבון במצבי? (בעיני המסתכל הבעיה לא נראית חמורה) האם ישנם תחלופות למצבי חוץ מניתוח , כגון הארכת השפה או אולי שתל בסנטר ש"יעלה" את השפתיים מעט? אם אני ירצה בעתיד לעבור את הניתוח הטיפול האוטודנטי שאני עובר כעת יוכל לשמש כטיפול הכנה? או שמה יכביד ויזיק? האם אני יכול להגיע לאיבחון בלי הוריי ? בתודה רבה רבה וסליחה על אורך המכתב. דור

23/09/2005 | 10:44 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לדור שלום! עלמנת להעריך את הצורך בניתוח יש לפנות למחלק לכירורגית פה ולסת לצורך בדיקת התאמתך לניתוח. בד"כ טיפול אורתודונטי הקודם את הניתוח הינו הפוך מטיפול אורתודוני שמטרתו לפתור את הבעיה בצורה דנטלית בלבד. כל עוד אינך מרוצה מהתוצאה , תמיד כדאי לקבל חוות דעת נוספת. מכל מקום לפני גיל 18 כל פרוצדורה כירורגית מחייבת חתימה של הוריך בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות