הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/09/2005 | 18:28 | מאת: 120

שלום רב! לפני חודשיים לאחר בדיקה שגרתית,התגלה שאני זקוקה לטיפול שורש לשן מספר 35.כדאי לציין שלא היו לי שום תלונות והצורך בטיפול הוסק בעקבות הצילום. לפני חודש עברתי טיפול שורש,שבועיים מכך הרופאה "הכינה"שן לכתר זמני ושמה אותו. שבועיים עברו ,היום תוכננה לקחת מידות למבנה יצוק ופתאום נאמר לי שאי-אפשר לעשות זאת כיוון שנדרשת הארכת כותרת. שאלתי:האם ניתן לראות צורך להארכת הכותרת לפני טיפול שורש או לפני הכנת השן לשמירה בכתר זמני? יש לי תחושה שכל הטיפולים שהשן עברה גרמו לו להיות במצב שדורש ניתוח,הרי במקום השן הייתה בגובה רגילה. אודה מאוד על תשובתך. בברכה דינה

23/09/2005 | 10:40 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! לא תמיד ניתן להעריך בוודאות את הצורך בהארכת כותרת לפני השחזת השן . לכן חשוב להכין את השן לכתר להתאים כתר זמני ורק אז לשקול האם ישנה אינדיקציה להארכה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות