שתלים סבפריאוסטליים ללסת עליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/04/2023 | 16:27 | מאת: ממ

בהיעדר עצם לשתלתים בורגיים - האם שתלים סבפריאוסטליים מומלצים ללסת עליונה או ששתלים זיגומטיים עדיפים? ומה השקריטריון לבחירת אלה או אלה?

דיון רחב עם שיקולים רבים שלא ניתן לכסותם כאן- עקרונית גיל המטופל הינו פקטור ( ל מטופלים פחות מבוגרים יתכן שיש לשקול חלופה שאינה שתלים זיגומטיים), מצב הרקמה הרכה: ככלל בכל סוגי השתלים הרקמה הרכה מסביב לשתל העתידי חייבת להיות עם מאפיינים מסויימים. לכך חשיבות קריטית בשתלים סבפריוסטאליים, שיקולים מכניים כדוגמת המרחק הזמין לשיקום, עומסים סגריים, לסת נגדית וכו׳. ההמלצה הינה להיבדק עי מומחה לשיקום הפה אשר יהיה מסוגל לשקלל את הנתונים האלה יחדיו עם כירורג פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות