שן בינה לסת תחתונה..

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/03/2023 | 14:14 | מאת: ido

שלום, יש שן בינה שיצאה אך ללא כאבים האם יש זמן מוגבל שהשן יכולה ללוות תופעות לוואי ומה הסיכון אם לא עוקר אותה.

שיני בינה מהרגע שסיימו את הבקיעה שלהן ואינן נמצאות במנח תקין ( הכוונה בוקעות חלקית הלבד ו/ או בהטיה) עלולות לגרום לדלקת ברקמה הרכה מסביבן. קיים קושי כתוצאה ממנח השן לנקות ולתחזק את המקום. תהליכים דלקתיים אלה עלולים להביא בנוסף לכאב וחוסר הנוחות, להגבלה בפתיחת הפה. בנוסף כאשר שן בינה נמצאת בהטיה וקשה לנקותה ואת השן הסמוכה לה - התוצאה תהיה עששת באחת מהן או בשתיהן שעלולה להגיע למוך השן. ההמלצה לשקול את העקירה של שן הבינה אם אכן היא במנח לא תקין.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות