כאבים שבוע לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/02/2023 | 12:43 | מאת: אור

היי , לפני כשבוע עברתי עקירה כרירורגית בשן בינה תחתונה בצד שמאל. עדיין לא הורדתי את התפרים. מראש ידעתי שההחלמה תהיה יחסית קשה. אבל ביומיים הראשונים חוץ מכאב גרון ביום הראשון, לא כאב לי בכלל, ברמה שלא לקחתי אפילו את הנירוסין שנתנו לי. לאחר יומיים התחילן לי כאבים בכל האיזור של הלסת בצד שמאל ומקרין גם על הלסת העליונה באותו צד. חייבת לציין שכואב לי ולא נעים, אבל לא בלתי נסבל ברמה חמורה. אני לוקחת נירוסין וזה מרגיע אבל לא מעלים לגמרי את הכאב. האם זה הגיוני כאבים שבוע אחרי? מתי אמור לחלוף? והאם יש אפשרות להחליף למשכך כאבים חזק יותר?

תהליך הריפוי וההחלמה תלוי במספר גורמים בינם התלויים במטופל וחלק תלוי בפרוצדורה שבוצעה. יתכן בהחלט שהתהליך יארך זמן. מצב של כאב יותר עוצמתי החל ממספר ימים לאחר העקירה ( לאחר שהייתה רגיעה קלה) יחייב בדיקת רופא למען הסדר הטוב. יתכן ויהיה צורך בשטיפת אזור המכתשית ע״י חומר חיטוי ייעודי ומיקום תרופה מקומית מתאימה…

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות