כאבים לאחר ניתוח אנדוסקופי בלוטת רוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/09/2005 | 23:11 | מאת: כואב..

עברתי ניתוח להוצאת אבנים מבלוטת רוק (בלוטת מיצד האוזן) בשיטה אנדוסקופית, במהלכה הוצאו בהצלחה החסמים. אני נמצא מספר חודשים לאחר הניתוח ועדיין צינורית הרוק נפוחה וקשיחה בשגרת היום, ובשעת גירוי הבלוטה (בשעת אכילה לדוגמא) הצינורית כואבת, מתקשה ובולטת עד כדי כך שהיא נראית על פני תוואי הלחי. האם זו תוצאה אופיינית של התהליך? האם יש סיבה לכך והאם קיים פתרון. אגב, מצאתי תשובה שלך מהעבר, בה ציינת כי צלקת בצינורית עלולה לגרום חסמים. היתכן כי בכך מדובר, ואם כן - ניתן לטיפול? תודה

14/09/2005 | 16:27 | מאת: כואב..

דר' מיכה פלד - אבקש את תגובתך. אני סובל מכאבים ודי חסר אונים והייתי רוצה לשמוע את דעתך/עצתך בנדון. תודה מראש

23/09/2005 | 08:21 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לכאוב שלום! ייתכן ומדובר בחסימה חוסרת כמו הצתלקות , יש לפנות לבדיקה חוזרת אצל הרופא המטפל ולשאול בעצתו. יש לזכול כי כמו כל פעולה פולשנית גם לאנדוסקופיה של בלוטות הרוק אין 100% הצלחה ולעיתים אין מנוס מהוצאה של בלוטת הרוק . בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות