לאחר עקירה של טוחנת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/01/2023 | 03:29 | מאת: ספיר

בעלי לפני שבוע עשה עקירה של שן טוחנת תחתונה מ3 שעות לאחר העקירה הוא פשוט לא מפסיק לבכות וממש סובל התעוררויות בלילות מבכי וכאבים לא מסוגל לשתות ואפילו לא לאכול החליפו לו 2 סוגים של אנטיביוטיקה אתמול כשניגש למיון נאמר לו שהגיעו ממש לעצם והעצם ממש חשופה האם ישנה כאן רשלנות? תוך כמה זמן אמור להתאחות האזור ? איך ניתן להקל ? מכיוון ששום משכך כאבים לא עוזר אך ורק לשעה אולי כל היום הוא מניח כרית חימום על הלחי שתקל קצת

אין בידיי מספיק מידע על מנת להעריך את מהלך הטיפול ומורכבותו. כמובן שנדרשת בדיקה קלינית ורנטגנית לצורך כך. בכל זאת אומר שאחרי עקירת שיניים ובמיוחד עקירות יותר מורכבות בהן נאלץ הרופא המטפל לבצע פיצול של השורשים ו/ או לבצע פעולה יותר חודרנית ויותר טראומטית לרקמה ( בהשוואה לעקירה רגילה), אזי צפוי שהסימפטומים יהיו יותר מוגברים והריפוי יותר איטי. נדרש שימוש בפרוטוקול מתאים נגד כאבים ולמניעת זיהומים. יש לבדוק האם האזור אכן מתרפא או שהמכתשית אכן אינה מחלימה כנדרש.. גם לזה יש טיפול. יש לפנות לרופא המטפל ובמידת הצורך למחלקה לפה ולסת ככל שיידרש.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות