עקירת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/01/2023 | 17:10 | מאת: שי

היי דוקטור יש לי 2 שיני בינה כלואות בלסת התחתונה מאחורה, ע''פ הצילום הפנורמי הן בכיוון עקום קלפיי השיניים שלפני ולא ישרות לצמוח למעלה. רציתי לשאול אם במקרה שכזה השיניים מתחיל לבקוע חייבים לעשות עקירה?

במידה ושן הבינה נמצאת בהטייה (במנח זוויתי) , קיימת סבירות מאוד גדולה שהיא לא תבקע בצורה מלאה. בקיעה חלקית תגרום לכך שהכותרת תהיה כלואה חלקית ברקמה רכה, דבר שעלול לגרום להצטברות שאיריות מזון בשל קושי ניכר לתחזק ולנקות כותרת במצב כזה. הדבר צפוי לגרום לתהליך דלקתי ברקמה הרכה שמכסה את כותרת השן. באופן כללי ניתן לשקול את עקירת השן במצב כזה. ההמלצה הינה לעבור בדיקה קלינית ורנטגנית והחלטה בהתאם עי הרופא המטפל.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות