קליק בלסת שאני אוכלת ובלוטת רוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/12/2022 | 21:17 | מאת: אנונימית

שלום דוקטור. אני בת 17 ולפני שלושה וחצי חודשיים הרגשתי בלוטות לימפה נפוחות בצוואר, עשיתי אולטרסאונד שיצא תקין אבל ראו בו שגם בלוטת הרוק שלי מוגדלת (1.5x0.8) חודש לאחר מכן עשיתי שוב אולטרסאונד שיצא תקין אך עדיין הבלוטות גם בצוואר וגם בבלוטת הרוק נפוחות. היום כל פעם שאכלתי הרגשתי בצד שיש בו בלוטת רוק נפוחה ״קליקים״ שנשמעים מהלסת שלי וזה לא כואב. האם זה מדאיג? מה זה יכול להיות? תודה.

במגבלות התמונה החלקית שהוצגה, הקשר בין הגדלה בבלוטת לימפה שתואר או הגדלה בבלוטת רוק לבין בעיות מפרק אינו קיים עקרונית. יש לבצע בירור לגבי סוגיית הקליקים במפרק ללא קשר. ההמלצה לפנות לכירורג פה ולסת שעוסק בתחום מפרק הלסת. לגבי הבלוטות השלמת בירור עי כירורג פה ולסת וכן מומחה לאאג לפי הצורך. בהצלחה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות