עקירת שיני בינה ליד עצב

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/12/2022 | 20:49 | מאת: אביבי

שלום, אני נדרש בעקירת שן בינה דחופה. פניתי לכירורג פה ולסת פרטי. בתוכנית הטיפול שיתבצע בהרדמה מלאה הוא ממליץ על 4 עקירות של כל שיני הבינה, גם אלה שאינן נדרשות כעת. כאשר ביקשתי לשנות התוכנית ולבצע עקירה אחת הדחופה ביותר נתקלתי בחוסר סבלנות מצד הרופא ברמת סתימת פה ולא לתת לי לדבר ולבקש להביע דרישה לבחינה חוזרת. אני נמצא במצב רגיש פיסי ונפשי ממילא כי הזיהום בשן שנדרשת עקירה הינו מסכן חיים ממש. הגישה שלו היא שצריך לעקור את כולן בבת אחת ואם אני ממילא סובל אז על הדרך שיהיה בניתוח אחד. כך גם הוא מנחה את המזכירות שלו לשכנע מטופלים. כשביקשתי לבחון שוב עקירה אחת בלבד אז הוא דחף לי את התשובה אז תעקור עוד אחת על הדרך. (כזאת שלא נדרשת כעת) האם הגישה הזו אתית? לפי חוות דעת עליו ברשת קראתי שאצל כל מי שעקר אצלו עקרו 4 בניתוח אחד. אצלי עקירה מסובכת עם פגיעה קשה בעצב וודאות ואני נמנע מלפרט. אודה לקבלת מענה דחוף. תודה

עקרונית עקירת שן בינה עם קרבה לעצב צפויה להיות יותר מורכבת. השיקול באיזה פורמט לבצע זאת ( הרדמה מקומית בלבד, סדציה- טשטוש, או הרדמה יותר עמוקה) הינו לפי הבנתו של הרופא המטפל ומטבע הדברים בהסכמת המטופל אך ורק. במידה והמטופל סבור שתוכנית הטיפול שהוצעה לו אינה מתאימה לו, אזי תמיד הוא יכול לפנות לחוות דעת נוספת בין אם במסגרת פרטית ובין אם במסגרת בית חולים. בריאות רבה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות