היצרות בצינור ניקוז בלוטת רוק .

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/12/2022 | 11:33 | מאת: אייל

שלום עברתי אנדוסקופיה בבלוטת רוק תת ליסתית, בעקבות היצרות שהתגלתה בצינור ניקוז בלוטת רוק . האם US יוכל לאבחן באם הצינור הורחב?

מה הסיבה שהתגלתה להיצרות? בכל מקרה- אולטראסאונד נחשב ככלי אבחנתי יעיל. מחקרים מראים 90% יעילות בזיהוי חסימה בצינור של בלוטת רוק כתוצאה מאבן. כאשר הגודל של האבן פחות מ 2 ממ, יתכן שיהיה קושי בזיהוי. כלים נוספים - הסיאלוגרפיה: יש לדעת כי מדובר בעיקר בכלי אבחנתי ( לבעיות חסימתיות ו דלקתיות ) כאשר למעשה מוזרק חומר רדיואופקי לצינוריות ההפרשה ואזי מבוצע צילום רנטגן. קיימים כלי עזר נוספים שעשויים לשמש את הרופא המטפל כדוגמת , sialoMRI, וכן סיאלואינדוסקופיה שנחשבת לכלי אבחנתי והתערבותי שכיח ויעיל

07/12/2022 | 10:25 | מאת: אייל

שלום ד"ר ההיצרות נבעה להערכת המומחה מדלקת שהייתה האם ב US ניתן לראות מצב ההיצרות?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות