התלבטות בין שתל לבין טיפול שורש לשן בריאה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/12/2022 | 14:46 | מאת: רוית

דר' שלום יש לי גשר בין שיניים 25-27. כעת יש דלקת וחשד לסדק ב 25 שלא ניתן לשיקום. הוסבר לי שאני צריכה לעבור חיתוך גשר בין 26 ל 27 ואז לעקור את 25. לאחר העקירה אמרו לי שיש לי שתי אפשרויות ואשמח להבין מה עדיף לי מביניהן (גם רפואית, גם מבחינת זה שאני לא יכולה להסתובב בלי שן תקופה וגם כלכלית) 1. שלושה חודשים לאחר העקירה לבצע שני שתלים עם שני כתרים 2. לבצע טיפול שורש פלוס מבנה לשן 24 שהיא בריאה ולבצע גשר 24-27 תודה

במצב של חסר שתי השיניים כמתואר 25-26 אכן קיימות תיאורטית שתי אפשרויות- גשר 24-27 שני שתלים 25-26 בלי לגעת בשן 24. באופציה הראשונה ״המחיר״ הינו הקרבת חומר שן בריא ( ככל ששן 24. הינה אכן שלמה). על מנת שגשר כזה יאריך ימים צריך להתייחס למספר שיקולים כמו מצב השיניים המאחזות 24+27. כוחות הסגר וכו. יתרון משמעותי שהטיפול לרוב יותר קצר, וכבר בשלב הראשון יהיה ניתן לתת גשר זמני. באפשרות השניה של שני שתלים אכן צריך להמתין לרוב 2-3 חודשים אחרי העקירה ( לפי הפרוטוקול הקלאסי) לבצע צילום סיטי דנטלי שיתן תמונה למצב זמינות העצם לשתלים. יתכן מצב שיהיה צורך בתוספת עצם לגובה או לרוחב ( עיבוי). הרופא המטפל יחליט במתאם לממצאים בסיטי. אחרי ביצוע השתלים ( ללא תוספת עצם) יש להמתין לפחות 4 חודשים טרם התחלת תהליך השיקום - הרכבת השיניים. הוספת עצם אם היא נדרשת תאריך את הטיפול בעוד מספר חודשים. אחד האתגרים הינו אכן השיקום הזמני לתקופה של כשנה מיום העקירה עד התחלת תהליך השיקום. קיימות מספר אפשרויות לפי החלטה משותפת של הרופא המטפל ושל המטופל.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות