כאבים יומיים לאחר עקירה כירורגית שן בינה 38, לסת תחתונה משמאל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/11/2022 | 21:12 | מאת: רז

שלום, שלשום, 14/11, עברתי עקירה כירורגית של שן בינה 38, לסת תחתונה בצד שמאל, תחת סדציה, מכיוון שהשן הייתה קרובה לעצב. לאחר העקירה, תפרו לי את המקום עם תפרים נמסים. כעת, 16/11, יומיים אחרי, כאבי תופת באיזור העקירה עקב קריש דם גדול שנוצר. לא יכול לפתוח את הפה יותר מסנטימטר ועקב כך לא יכול להכניס מברשת שיניים לפה, יכול לאכול רק דברים כמו דיסה ויוגורטים עקב קושי בפתיחת הפה. האם זה טבעי שיומיים לאחר העקירה תהיה החמרה בעצמת הכאב? האם הכאב נובע מפעולת התפרים? כמו כן, זה נראה שהתפרים מתחילים להשתחרר ולאבד מההדיקות, האם זה טבעי שתפרים יתחילו לאבד מחוזקם יומיים לאחר הניתוח? האם יש מה לחשוש מהיפרמות התפרים? מטופל באנטיביוטיקה אוגמנטין, פעמיים ביום למשך שבוע לפי מרשם, שטיפת פה כלורקסידין לאחר כל ארוחה למשך שבוע, וכן אקמול ואדוויל בהבדלים של 4 שעות בין אחד לשני כנגד כאבים

עקירת שן בינה לרוב יותר מורכבת ויותר טראומטית לרקמה בהשוואה לעקירה רגילה. הסימפטומים המתוארים מודגשים ע״י הרופא המטפל כחלק מהשגרה למטופל שעתידו לעבור את הטיפול. הגבלה זמנית בפתיחת הפה כתוצאה מנפיחות באזור שמקשה על תפקוד השרירים הפותחים הינה צפויה לרוב. כאבים אכן צפויים. העוצמה שלהם הינה סובייקטיבית לחלוטין ומשתנה בין מטופל למטופל. יש להיצמד לפרוטוקול התרופתי שהרופא המטפל נתן על מנת להקל על הכאבים. בעניין התפרים- התפקיד שלהם לאפשר ריפוי וסגירה יותר טובים. רצוי ללא קשר להגיע לבדיקת ביקורת שבוע אחרי העקירה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות