פצעים לבנים לאחר טיפול כירורגי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/10/2022 | 09:09 | מאת: עדי כהן

בוקר טוב. לפני מספר ימים עברתי עקירה של שן והשתלת עצם. הכל עבר תקין. אך בחניכיים הפנימיות מעל העקירה היו כמו פצעונים אדומים.הבוקר הפצעונים הפכו ללבנים והם מעיקים. האם זה יכול להיות זיהום? אני נוטלת אוגמנטין.

24/10/2022 | 08:06 | מאת: עדי כהן

רק להדגיש..הפצעים נוצרו בחיך מעל איזור העקירה (הוצאת הציסטה והשתלת עצם) והם מאד דומים לאפטות..האם זה הגיוני שפרוצדורה כזו גורמת לאפטות או שמא זה יכול להיות זיהום? המראפה בה טופלתי בחופשה. במרפאה אחרת אמרו להתחיל ליטול פלג'יל בנוסף לאוגמנטין,אך זה טיפול אגרסיבי. תודה

גירוי/ כיבים/ פצעים כמתואר יכולים להיות כתוצאה מעצם הפעולה שהנה במידה מסויימת טראומטית לרקמה. אכן חשוב לשלול זיהום חיידקי או ויראלי. בדיקה קלינית עי רופא נדרשת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות