עקירה כירורגית ציסטה וכאב ראש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/10/2022 | 18:50 | מאת: חוה

שלום. לפני כמעט 48 שעות ביצעתי עקירה בלסת עליונה, הוצאת ציסטה והשתלת עצם .. אני על אוגמנטין. ב24 שעות הראשונות היה דימום קל ובלילה של העקירה כנראה שהיה דימום כי קמתי הבוקר עם פה מלא דם קרוש וקרישי דם. שטפתי את הפה במים ומי מלח ובקורדיסול , הדימום חלף לחלוטין ומאז כמעט ואין דימום. אין נפיחות או כאב באיזור. מה שכן החל כאב ראש. האם יכול להיות שכמו שהיו קרישי הדם שנוצרו מהעקירה והיו בפה שלי , אחד מקרישי הדם מאיזור העקירה עבר למוח וזה יכול לגרום לקריש דם במוח? זה תסמין אפשרי? איך ניתן לדעת אם זה המצב ולכן יש לי כאב ראש? המרפאה בחופשה עד יום ראשון ואני קצת בחששות..כי הכל תקין באיזור העקירה אך הכאב ראש ואפשרות לקריש דם מלחיץ אותי. תודה

21/10/2022 | 12:23 | מאת: חוה

בהמשך לשאלתי, כאב הראש חלף אבל התחלף בכאב באיזור הלסת העליונה/עצם הלחי באיזור. אין דימום או נפיחות..האם הגיוני שבמשך 3 הימים הראשונים אחרי הטיפול לא חשתי כאב ועכשיו ביום הרביעי פתאום יש כאב מקרין באיזור? האם זה טבעי או דורש בדיקה דחופה בסופש? תודה לך

כאבים חזקים באזור עקירה ( לרוב עקירה כירורגית לרבות שיני בינה) עלולים להתפתח לאחר מספר ימים אחרי בעקירה. להדגיש- אין מדובר בכאבים האופייניים אחרי עקירה שנמצאים במגמת שיפור כיומיים שלושה אחרי, אלא על כאב חזק שמתפתח החל מהיום הרביעי והחמישי ( באופן כללי). ככל שזה אכן המצב נדרש להגיע לרופא המטפל לבדיקת אזור העקירה וטיפול בהתאם ( קיים טיפול והוא יחסית ממש לא מורכב) בהצלחה..

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות