זריקות בוטוקס האם יעיל/ יש סיכונים?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/09/2022 | 01:45 | מאת: גילי

היי, בחורה בת 21 עברתי 2 ניתוחים במפרק הלסת, אמינקטומי, עקב פריקות חוזרות ונשנות, לאחרונה החמיר המצב אצלי שוב, אני לא רוצה כרגע לעשות ניתוח שלישי במפרק, יש לציין שאחרי כל ניתוח הייתה הטבה משמעותית, כרגע הרופא שלי הציע זריקות בוטוקס לשריר כדי להוריד מעומס, אני עם סד לילה והוא כולו נהיה חריצים, כנראה שאני חורקת חזק שיניים, רציתי לשאול האם יש סיכונים בטיפול, כמה זה כואב, והאם זה יכול להועיל לי, פעם שמעתי שזה יכול לגרום לעיוות בפנים זה נכון?? תודה רבה מראש ושנה מתוקה:))

בוטוקס הינו תרופה אשר גורמת להחלשה בפעילות שרירים. את מתארת שתי בעיות שונות במערכת המפרק והשרירים- מצד אחד פריקה חוזרת ( מה הסיבה?) שטופלה בין השאר ע״י התערבות כירורגית - אמינקטומי. ומצד שני בעיית הידוק שיניים שעלולה לגרום לעומס על השיניים,השרירים, והמפרק. בשתי הבעיות בוטוקס נחשב לאפשרות טיפולית כתלות ברקע של הבעיה. ככל שקיימת תרומה של השרירים ל פריקות החוזרות ( למשל חולשת שרירים משמעותית- קצת לא ברור לי בהתחשב במה שתיארת לגבי הידוק השיניים )אז יש הגיון להשתמש בבוטוקס להחלשת השרירים שמשתתפים בפתיחת הפה ואז מצפים לפחות פריקות. מצד שני במקרים של הידוק שיניים הבוטוקס יכול לעזור בהחלשת השרירים שמשתתפים בסגירה דווקא, ועל כן פחות כוחות יופעלו על השיניים והמפרק. חשוב להבין מהי המטרה שלשמה מתוכנן השימוש בתרופה ולאיזה קבוצת שרירים היא תוזרק, והאם תתכן השפעה של כך דווקא על הבעיה הנוספת שקיימת- שאלה לכירורג המטפל. הפעולה עצמה מלווה בחוסר נוחות מקומי- כאב קל בעת ההזרקה. בידיים מיומנות ובהזרקה נכונה וממוקדת הסיכוי לסיבוכים בין השאר כמו עיוות ( חולף של שרירים) נמוך ביותר. בכל מקרה ההשפעה הינה הפיכה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות