בעיה בתפקוד בלוטות הרוק תת ליסתיות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/09/2022 | 21:13 | מאת: אלי

שלום ד"ר אני סובל מפה יבש מעל חצי שנה. אובחן חוסר בתפקוד בלוטות הרוק תת ליסתיות. לא נמצאו סימנים לנפיחות או חסימה הבלוטות מייצרות רוק ,אבל הרוק לא מתנקז לחלל הפה באופן טבעי, אלא רק בעזרת פלח לימון/לעיסת מסטיק ,או יניקה עצמונית של הבלוטות באופן יזום איזו פעולה כירורגית להערכתך תאפשר יציאת הרוק באופן טבעי? האם רלוונטי צילום סיאלוגרופיה?

אלי שלום, לצורך פתרון בעיית יובש הפה יש לדעת מהי הסיבה: האם מדובר ביצירת רוק מופחתת? האם כמות הרוק תקינה אך האיכות שלו בעייתית? האם אכן אין בעייה חסימתית? בין אם ע״י אבן או כתוצאה מהיצירות צינור ההפרשה. האם קיים רקע רפואי ו/או טיפול תרופתי שעלול לפגוע באותן בלוטות רוק? בעניין הסיאלוגרפיה יש לדעת כי מדובר בעיקר בכלי אבחנתי ( לבעיות חסימתיות ו דלקתיות ) כאשר למעשה מוזרק חומר רדיואופקי לצינוריות ההפרשה ואזי מבוצע צילום רנטגן. קיימים כלי עזר נוספים שעשויים לשמש את הרופא המטפל כדוגמת , sialoMRI, וכן סיאלואינדוסקופיה שנחשבת לכלי אבחנתי והתערבותי שכיח ויעיל. מציע שתפנה לייעוץ מעמיק ע״י כירורג פה ולסת העוסק בתחום בלוטות הרוק. בריאות..

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות