ניתוח ציסטה וכיסוי אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/08/2022 | 18:15 | מאת: עדי

שלום, יש לי מזה 6-7 שנים ציסטה בלסת העליונה.רופא פה ולסת אמר שהציסטה כבר נוגעת ברצפת הסינוס וגדלה משמעותית וצריך לעקןר את השן הטוחנת ואז להסיר את הציסטה. קראתי שיש פרוטוקולים שונים למתן אנטיביוטיקה מונעת. איך קובעים מתי נותנים טיפול אנטיביוטי של כמה ימים או שבוע לפני העקירה והניתוח בציסטה ומתי נותנים כדור ראשון שעה שעתיים טרם הטיפול? הרי איזור הציסטה הוא איזור דלקתי ומזוהם.. מדוע יש פרוטוקול שלא נותן אנטיביוטיקה מספר ימים לפני? החשש הוא מזיהום שיחדור לזרם הדם. תודה לך

ההחלטה על שימוש באנטיביוטיקה מבוססת על הנתונים הקליניים ותלויה בהם ( שיכולים להיתמך בנתונים רנטגניים) והיא של הרופא המטפל שבדק, התרשם ואבחן. לרוב טיפול אנטיביוטי של מספר ימים ניתן כאשר קיים זיהום והמטרה הינה לצמצם אותו. במקרים מסויימים לאחר פרוצדורה כירורגית ניתן טיפול אנטיביוטי כזה מתוך רצון לצמצם/ למנוע זיהום עתידי . אני מאמין שהכירורג המטפל מסוגל להציע את הפרוטוקול המתאים עבורך.

26/08/2022 | 08:00 | מאת: עדי

תודה לך על המענה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות