נטילת אנטיביוטיקה לאחר הפסקה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/08/2022 | 11:45 | מאת: נעמי

לבן 20 התפתחה פגיעה בסינוס לאחר עקירה. החל אנטיביוטיקה מוקסיפן פעמיים ביום למשך עשרה ימים. הכאב עבר. הפסיק לאחר שישה ימים כי איבד הכדרים. עברו שלושה ימים. כעת מצא אותם האם כדאי שיחזור ליטול את המשך הכדורים?

ההמלצה הינה לא להפסיק טיפול אנטיביוטי עד תומו בהתאם להנחיית הרופא המטפל. אם כבר מוקספן אזי נהוג להמליץ על 3 פעמים ליום למשך 5-7 ימים. אני מציע לפנות לרופא המטפל לביקורת והתרשמות קלינית ובהתאם להחליט על המשך הטיפול התרופתי לפי הצורך.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות