כאבים בחניכיים ופצעים בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/08/2022 | 12:28 | מאת: ריקוש79

אני אף פעם לא סבלתי מבעיות חניכיים ועושה באופו סדיר ניקוי אבן כל חצי שנה לפני כחודש עשיתי טיפול אצל שיננית ואחרי כמה ימים התחילי לי שפשופים על כל מיני מקומות בחניכיים שממש כאבו לי ולא יכולתי לצחצח הייתי אצל הרופא שיניים שחשד לדלקת חניכיים ושלח אותי לצילום סטטוס בצילום לא ראו דלקת חניכיים אבל התחילו לי אחרי שבועיים כאבים בצד אחד של הפה למטה כאבים בלעיסת האוכל לא יכולתי לאכול על הצד .חזרתי לרופא שיניים שצילם את המקום ולא ראה כלום ואמר אולי יש דלקת מסביב לשן ונתן לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך שבוע הכאבים אחרי יומיים הופחתו אבל עדיין יצאו לי פצעים בפנים הלחיים והיה לי גם טעם מר בפה ובאותו מקום של הכאבים יש הרגשה של נפיחות או בצקת פנימית אני מפחדת שאסיים מחר את האנטיביוטיקה והכאבים יחזרו לא יודעת מה יש לי בחיים לא היה לי דבר כזה (רוצה לציין שמצחצת מאז עם משחת גייסון עץ התה וכן מי פה פרודנטקס וכן מנקה עם חוט דנטלי ושום דבר לא עוזר אין לי אודם בחניכיים ולא דם מה יכולה להיות הבעיה? גם לא ראו בצילום סטטוס שום בעיה בשיניים

ישיבת תחזוקה לסילוק אבנית עלולה לגרום טראומה מסוימת בחניכיים שלרוב נעלמת אחרי מספר מועט של ימים. הצורך לתת טיפול אנטיביוטי איננו קשור לטיפול הזה אם כי ככל הנראה ( לפי התיאור) קיים תהליך דלקתי שחייב זאת בהתאם להחלטתו של הרופא המטפל. מומלץ אכן להגיע לפגישת ביקורת אצל הרופא המטפל ( עם הסימפטומים הקיימים- זה יעזור לאבחן) לצורך זיהוי מקור הדלקת ככל שקיימת, פסילת מקור זיהום ויראלי, וכן ייעוץ עם מומחה חניכיים במידה הצורך.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות