הרמת סינוסים אחרי עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/08/2022 | 16:40 | מאת: יעל

אני צריכה עקירה ושתל. האם נכון שהרמת סינוס לא ניתן לראות בצילום או בבדיקה רגילה בפה? נאמר לי שהרמת סינוסים בין 4000-7000 ש"ח תלוי איזה והייתי רוצה לדעת בתוכנית טיפול ולא אחרי עקירה. תודה רבה

יעל שלום ההחלטה על ביצוע הרמת סינוס ( השתלת עצם לתוך הסינוס) במקרה של בעיה בזמניות עצם מספקת לשתל , מתקבלת בין השאר על סמך צילום סיטי דנטלי אינדיקטיבי ( דהיינו שבוצע 2-3 חודשים אחרי העקירה). בצילום כזה ניתן לראות את גובה ורוחב העצם שנותרה בצורה מדויקת ובהתאם להחליט באיזה שיטה תבוצע הרמת הסינוס. עקרונית ניתן להעריך ( דגש להעריך) האם יהיה צורך בהרמת סינוס , על סמך צילומים טרם העקירה. ( צילום סיטי אבחנתי בהקרנה נמוכה LOW DOSE או אפילו על סמך צילום פנורמי או צילום שנקרא פריאפיקלי). אך מדובר בהערכה, אם כי לרוב נותנת מספיק אינדיקציה לתוכנית הטיפול העתידית. במקרים של חוסר זמינות עצם מובהק כבר יהיה ברור על סמך מה שתיארתי ואזי הרופא המטפל יקבע כבר לפני העקירה כי המטופל צפוי לצורך בהרמת סינוס. במקרים גבוליים הרופא המטפל יגיד כי יתכן צורך בהרמת סינוס מסוג כזה או אחר. בריאות רבה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות