כמה זמן בין עקירה לשתל?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/08/2022 | 19:57 | מאת: אורית

שלום דוקטור לא מבינה מצד אחד יש רופאים שאומרים שאחרי עקירה כ 3 חודשים החלמה עד לשתל מצד שני רופאים שאומרים שביום אחד עקירה שתל ושן זמנית אם זה אפשרי , מדוע להמתין כמה שבועות בין עקירה לשתל? תודה

אורית שלום שתי האפשרויות עומדות על הפרק ברמה העקרונית. בטכניקה הקלאסית אכן ממתינים 2-3 חודשים לאחר העקירה ואזי מבצעים את השתל. זהו פרק הזמן שנדרש באופן כללי לקבלת עצם יציבה לאחר מהלך ריפוי תקין. קיימת טכניקה נוספת שלפיה אפשר לבצע את העקירה ולמקם את השתל באותו מעמד. השיטה נקראת עקירה והשתלה מיידית. ( אם הוחלט למקם כתר זמני ע"ג השתל בין אם השתל בוצע במעמד העקירה או לאחר פרק זמן של מספר חודשים הרי שמדובר בצורת שיקום שנקראת העמסה מיידית). חשוב להבין ששיטה זו מתאימה בחלק מהמקרים בלבד. למשל כאשר קיים תהליך זיהומי באתר העקירה השיטה הזו אינה מומלצת. בנוסף במקרה של עצם שאירית מועטה באזור העקירה יתכן ששיטה זו תהיה יותר בעייתית. יש לשקול בהחלט מספר רב של גורמים כאשר מחליטים באזיה טכניקה להשתמש. בין השאר- מספר השתלים, זמינות העצם, המיקום בקשת ( אזור אחורי לעומק קדמי) שיקולים אסתטיים, מצב בריאות המטופל, הרגלי המטופל. מומלץ לדון בחסרונות והיתרונות עם הרופא המטפל טרם קבלת ההחלטה הטיפולית. מפנה אותך לכתבה שלי בעניין. https://www.doctors.co.il/medical-articles/271138/

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות