עקירת שן כלואה ניב כלוא כן או לא

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/07/2022 | 23:14 | מאת: קריו

היי יש לי מצב קצת מסובך אבל בקצרה יש לי ניב כלוא וממליצים לי לעקור אותו וחלק אחר ממליצים לי להשאיר אותו כי הוא לא מפריע לי בכלל ואולי אפשר לחיות עם זה עד סוף החיים בחי בעיה ואולי לא,מה לעשות?

31/07/2022 | 23:17 | מאת: קרין

קצת פירוט ,יש לי טראומה מכל מה שקשור לשיניים כי היו לי שני ניבים כלואים אחד הוציאו אחרי שנים של עינויים ומשיכות ולא יכולתי יותר והשני נשאר,עכשיו יש לי רווח איפה שהניב אמור להיות בשיניים ואני רוצה פשוט לעשות שם בנייה אבל בכל זאת יש רופאים שהמליצו לי לעקור אותו כי הוא יכול לעשות בעיות בעתיד ואז גם הניתוח יהיה יותר מסובך מאוחר יותר בחיים, ויש כאלה שאומרים שאפשר לחיות עם זה כל החיים ולא יקר כלום במיוחד שאני לא מרגישה אותו והוא לא מפריע לי בשום צורה עכשיו אני לא יודעת אם לעשות את הניתוח להוציא אותו או לא אשמח לעזר אני ממש אבודה תודה

לקרין שלום ההחלטה האם להוציא או להשאיר שן כלואה תלויה בגורמים רבים. בין השאר יש לזכור כי הוצאת שן כזו מחייב פעולה כירורגית לא קלה שיתכן ואף תיערב השתלת עצם ( התיאור שלי כללי ואיננו מתייחס למקרה הספיציפי שלך). בטח כאשר שוקלים בתוכנית הטיפול למקם שתל עתידי באזור החסר. חשוב להבין מהי תוכנית הטיפול השיקומית . מצד שני השארת שן כלואה ללא התערבות מחייב מעקב צמוד, בין השאר מחשש שהשן הכלואה תביא לספיגה של מבנים אנטומיים סמוכים כמו השורשים של השיניים הסמוכות, תהליכים ציסטיים . אין זה אומר שזה יקרה בוודאות. כל מקרה לגופו אך סטטסטית הסיכון קיים. בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות