כיפת הריפוי לא נפתחת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/07/2022 | 10:43 | מאת: אורי

לאחר השתלת שן, כיפת הריפוי לא נפתחת, 3 רופאים ממרפאות שונות ניסו, האם עקירת השתל יכולה לגרום נזק? האם השארת השתל( הבורג) כפי שהוא יכולה לגרום נזק? תודה

לאורי שלום אני מבין שהשתל כבר יציב בצורה מספקת בתוך העצם. תופעה כזו עלולה לקרות. יש לבדוק למה לא מצליחים לשחרר? האם כיוון שהחלק העליון הייעודי למפתח ( "המברג") שנכנס לכיפת הריפוי כבר שחוק? או מכיוון שקיים הידוק משמעותי בין הכיפה לשתל. המחשבה להוציא את השתל הינה קיצונית מדי לטעמי. ישנם מספר דרכים שניתן לנסותם עם הרבה הרבה סבלנות ואורך רוח לפני שמוותרים. השארת השתל עם כיפת הריפוי ללא שימוש אינה אמורה עקרונית לגרום נזק בהעדר תהליך דלקתי וכו' אך בהחלט זה מפספס את המטרה שלשמה הונח שם השתל מלכתחילה. מקווה שעזרתי.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות