בעיות עם שתלים בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/07/2022 | 10:18 | מאת: שרון

בוצעה לי הרמת סינוס, השתלת עצם, התקנת שתלים ולאחר כשנה וחצי, סוף סוף הותקנו הכתרים הקבועים אולם קשה לי להשתמש איתם, לא כואב לי וגם הסגר בסדר, אך התחושה היא שכאילו הם תקועים והלעיסה עליהם לוחצת ולא נוחה. מה יכול להיות ? מה לבדוק ? מה לברר ? אודה לך על כל הכוונה

שרון שלום בהעדר תהליך דלקתי שיש לפסול אותו ע"י הרופא המטפל, חשוב אכן לבדוק את סוגיית האיזון הסגרי. חלק מהמטופלים הינם עם "מודעות סגרית" גבוהה. דהיינו כל מגע ו/או שינוי קטן מורגש בפה. על כן רצוי לבצע בדיקה יסודית של המגעים הסגריים. אגב שיקום זמני מאקריל למשך מספר שבועות יכול להיות כלי אבחנתי טוב עבורך ועבור הרופא המטפל. יש לוודא שהכתרים יציבים וללא תזוזה כמובן. לסיום חשוב להדגיש כי שתלים דנטליים שונים משיניים מבחינת צורת החיבור שלהם לעצם. בין השן הטבעית לעצם קיימת רצועת עצבים דקיקה של מספר מיקורנים אשר עוזרת בהרגשה ובוויסות הלחץ/ הכוח המופעל על השן. שכבה זו אינה קיימת עקרונית בין שן לשתל . על כן חלק גדול מהמטופלים מתארים את השינוי בדרך הלעיסה וכן בחוסר הנוחות בשיקום ע"ג שתלים עד שעובר זמן מספיק לרכיבים השונים של מערכת הלעיסה להכיר את המצב החדש ולהסתגל לו.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות