ניקוי עמוק בשתלים לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/07/2022 | 21:58 | מאת: ד]מה

שלום דר ותודה מראש, יש לי 6 שתלים בלבד למטה שעשיתי לפני עשור. הגשר נשבר ואני עושה גשר חדש. הכירורג שעשה לי לפני עשור חתך את כל החניכיים לצערי והשאיר באמצע קצת. רופאת השיניים לחצה עלי לעשות ניקוי עמוק למרות שלא רציתי. כירורג שבא אליה אינני יודעת עד כמה הוא טוב עשה לי לפני 4 חודשים ניקוי עמוק, חתך עוד יותר את החניכיים המעט שהיו ובנוסף חשף רבע או חצי מהשתלים. היום ראיתי ששתל אחד מתנדנד וכנראה צריך להוציא אותו. בנוסף 3 חודשים היו לי כאבים מטורפים יום ולילה מהניתוח שרציתי למות, ידוע לי שכאב אחרי ניקוי עמוק מקסימום שבוע שבועיים. השאלה שלי אם הוא חשף את השתלים אז הוא גם חתך עצם? כי השתלים הם בתוך עצם ואם נחשפו אז גם העצם סביבם? האם אני צודקת? בבקשה אם תוכל לענות לי אני בהיסטריה נוראית כי אם חלילה פגע לי בכל השתלים ואין לי חניכיים אפילו פלטה לא תעזור ולא אוכל לאכול שזה דבר בסיסי של החיים. אנא תשובתך , תודה רבה רבה.

ניקוי עמוק מסביב לשתלים אן פעולה כירורגית ״ לניקוי״ מסביב לשתלים, נדרשים כאשר ישנו תהליך דלקתי מסביב לשתלים שיתכן וכבר פגע ברקמה הרכה ( החניכיים) או אף הגיע לרקמה הקשה ( העצם) שמסביב לשתלים. יש הגיון רב בגישה שלפיה לא משאירים דלקת פעילה מסביב לשתל, ועל כן נדרש טיפול. במקרים כאלה אכן מסירים את הרקמה הדלקתית שנפגעה חלקה או כולה . עם התקדמות הריפוי הרקמה הרכה מתכווצת והשתלים שנותרו בתוך העצם עלולים להיחשף חלקית במיוחד אם העצם מסביבם אינה שלמה. אין בכך כדי לדון שתל להוצאה. ההחלטה על גורלו של כל שתל תלויה בגורמים רבים שהרופא המטפל מעריך, בין השאר כמות העצם שנותרה מסביב לשתל אך לא רק. שתל עלול להיות נייד כאשר החיבור בינו לבין העצם נכשל , וזה יכול לקרות בין אם העצם שמסביב לשתל הינה חלקית או אף כאשר היא מלאה. באופן כללי אני יכול להגיד שללא קשר לסיבות של תהליכים דלקתיים מסביב לשתלים ( תלויים במאפייני המטופל והרגליו בין השאר, וכן באיכות הטיפול מצד שני) יש לזכור כי שתלים אינם לנצח, וככל שישנם יותר גורמי סיכון אזי הם ישרדו פחות. מקווה שעזרתי.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות