כאבים לאחר ביופסיה בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/07/2022 | 17:01 | מאת: רוני

עשיתי ביוםסיה בלשון לפני 4 ימים.עדיין כאבים חזקים .לא יכול לאכול. האם זה תקין?

רוני שלום, ביופסיה ברקמה הרכה בתוך הפה הינה פעולה כירורגית שבמהלכה נוטלים חלק מהרקמה שבגינה מבוצע הבירור. כמו כל אתר כירורגיה ברקמה הרכה נדרשים שבועות עד לריפוי מלא. לרוב מתקבלת הקלה בסימפטומים לאחר כשבוע ימים, כתלות בגודל ובעומק הביופסיה, המיקום שלה בפה וכן הרגלי התחזוקה של המטופל. הלשון הינו איבר שרירי עם ניידות מתמדת ומוגברת ועל כן הפעולה צפויה להציק יותר למטופל באופן כללי. בדרך כלל מגיעים לביקורת אחרי כשבוע-שבועיים ימים לכירורג המטפל לצורך התרשמות ממהלך הריפוי. יש להיצמד לפרוטוקול התרופתי שהמטופל מקבל לצורך הקלה על הכאב. בכל מקרה של כאב עוצמתי שאינו מגיב לתרופות ו/או סימנים של נפיחות ניכרת ומשמעותית שעלולה להצביע על זיהום רצוי להגיע לכירורג המטפל.

20/07/2022 | 23:36 | מאת: רוני

תודה לתשובה יסודית מקצועית ומרגיעה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות