גשר בשיניים הטוחנות במקום כתרים בודדים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/07/2022 | 10:03 | מאת: שרי

שלום, הרופא אמר לי שצריך לעקור את השן 46 ולהניח כתר. וגם להחליף את הכתרים בשיניים 47 ו 45 האם הכוונה היא לבצע כתר של 3 שיניים? שהגשר יונח רק על שיניים 47 ו45? תודה

שרי שלום, אם השן המדוברת כתיאורך ( שן מספר 46- טוחנת ראשנה בצד ימין תחתון) אכן עוברת עקירה אזי עומדות בפני הרופא המטפל שתי אפשרויות עיקריות: 1) שתל במקום השן החסרה 2) גשר של 3 יחידות אשר נסמך/נתמך על שתי השיניים הסמוכות לאזור החסר ( שיניים מספר 45+47) ההחלטה באיזה תוכנית טיפול לבחור נתונה לשיקול דעתו של הרופא המטפל בהתאם למכלול הנתונים שעומד מולו. רצונו של המטופל נלקח אף בחשבון. בריאות רבה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות