ליקוי מנשך פתוח בעיה סגר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/07/2022 | 09:52 | מאת: סהר

יש לי בעיית מנשך פתוח ואני עובר כרגע טיפול אורתודנטי ליישור שיניים עם גשר שקוף אבל האורותודנט שלי אמר שזה לא יתקן לי את ליקוי הסגר האם ניתוח זה האופציה היחידה או שיש שיטות טיפולים נוספות?

לסהר שלום, הדרך לטיפול במנשך קדמי פתוח נגזרת בין השאר מהמטרות שהצוות המטפל מציב ( צמצום הבעיה או ביטולה לחלוטין) וכן מנתוני הפתיחה- מהחומרה של הבעיה או מהקושי שלה. קיימים מקרים שטיפול אורתודונטי יספיק עבורם. במקרים אחרים ישנו צורך בעירוב תחומים נוספים כמו כירורגיה ( אורתוגנטית) וכן שיקום הפה. כל מקרה לגופו. להבנתי רצוי בהחלט שהרופא המטפל יהיה בעל ניסיון והבנה מעמיקים בסוג כזה של לקויים, וכן לערב מומחה לשיקום הפה, לכל הפחות להתייעצות ראשונית, שייתן את דעתו טרם תחילת הטיפול. בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות