כל בוקר קמה עם לסתות נעולות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/06/2022 | 22:09 | מאת: ורד

כאבים בשריר הלסת עושה לי עיסוי עם וולטרן ועד שעובר לוקח זמן. לפעמים יש ימים שאני בכלל לא יכולה לדבר למה זה קורה? ומה עליי לעשות?

ורד שלום, כאבי שרירי הפנים יכולים לנבוע ממספר סיבות. השכיחה בהן הינה תופעה או הרגל של הידוק שיניים ( אך לא רק). מדובר בהידוק שיכול להיות בשעות היום ( הרגל יומי) או בשעות הליל במהלך השינה ( הרגל לילי). ככל שההרגל קורה בשעות היום למשל בעת ביצוע ספורט ( רכיבה על אופניים, הרמת משקולות וכו') או כאשר מאוד מתרכזים בפעילות מסויימת ( עבודה מול מחשב ) אזי הפתרון טמון בעצם הבאת הנושא למודעות של המטופל. המטופל נדרש לבדוק ולוודא שהוא מפסיק את ביצוע ההרגל. במידה וההרגל קורא בשעות השינה, אין למטופל שליטה על כך. ולכן במקרים האלה המלצה אחת הינה להשתמש בסד לילה אשר עשוי להוריד עומס מהשיניים, מהמפרק ומהשרירים. בכל מקרה רצוי להימנע בתקופה בה השרירים רגישים מלעיסה של מזון קשה, והרגלים נוספים כמו לעיסת מסטיק. עיסויים עשויים לעזור ויתכן אף צורך בטיפול תרופתי מקל בחלק מהמקרים. יש לפנות לייעוץ עם מומחה באחד מהתחומים הבאים שלרוב עוסקים בסוגיה זו: כירורגיה של פה ולסתות, רפואת הפה, שיקום הפה. וכמובן על מנת לשלול סיבות אחרות לכאב בשרירים.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות