מוקוצלה בשפה חוזרת התייעצות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/06/2022 | 19:58 | מאת: אתי

ביתי בת 10 היה לה פצע בשפה התחתונה בפנים ונותחה בספטמבר בהרדמה חלקית ונשלחה ביופסיה. עכשו זה חזר. הרופא המנתח אמר שזה מוקוצלה שנוצרה מחסימת בלוטת הרוק. ככל הנראה הבת שלי נושכת שם אבל היא טוענת שלא מרגישה שעושה זאת. הרופא הציע לנתח בשנית בהרדמה מלאה ויבדוק עמוק יותר. אשמח לעצתך. האם להכניסה שוב לניתוח ועוד במלאה? האם להתייעץ עם כירורג פה ולסת או אולי קיימת דרך אחרת חוץ מניתוח? האם זה יחזור? חשוב לי לציין שביתי פחדה מאוד בפעם הראשונה ועברנו דרך לא קלה להביאה לניתוח חרדה מאוד. אשמח לעזרתך

אתי שלום, בעניין "ההרדמה המלאה: יש הגיון שבמקרים בהם קיים קושי ניכר עבור המטופל ( ובמקרים מסויימים עבור המטפל) כן לשקול ביצוע הפרוצדורה הכירורגית בעזרת טשטוש או סדציה ברמה כזו או אחרת ( זה לא אומר בהכרח הרדמה מלאה) . הדבר עשוי להקל במיוחד כאשר המטופל חרדתי. ההחלטה בסופו של יום הינה של הצוות המטפל והמטופל יחדיו. אכן מוקוצלה בשפה התחתונה עלולה להיווצר כתוצאה מטראומה ( כמו נשיכה ) לאוזר בלוטת הרוק כאשר מדובר לרוב בבלוטות רוק קטנות בשפה התחתונה. ההחלטה לבצע כירורגיה נוספת הינה בהתאם לשיקול דעתו של הכירורג המטפל ולפי הנתונים שבידיו ( שאינם מולי ). מטופלים רשאים לחוות דעת נוספת מטבע הדברים. באופן כללי אני סבור שרצוי שהמטופל תמיד יעלה את השאלות/תהיות/חששות שיש לו בפני הרופא המטפל. מקווה שעזרתי.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות