בלוטה על הלחי,קרוב לאוזן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/08/2005 | 16:56 | מאת: דאגנית

אודה על התיחסות לנושא. לפני שבועיים במישוש הרגשתי גולה כואבת. ניגשתי לרופא משפחה אשר קבע שזו דלקת של בלוטת הרוק וקיבלתי אנטיביוטיקה - מוקסיפן - למשך 5 ימים. כ-5 ימים לאחר סיום הטיפול, שוב פניתי לרופא מאחר והבלוטה לא נעלמה, הכאבים הפסיקו, ונשלחתי לרופא א.א.ג. גם הרופא א.א.ג. בדק ואמר שצריך לבצע בדיקה ע"י דיקור וזה בתוך מרפאת א.א. ג בבית חולים. לא הסתפקתי על חוות דעתו ושאלתי רופא שיניים מה ידוע לו על בלוטת רוק. הוא אמר שזה יכול להיות גם במפרק הלסת. עלי לציין שבאותו צד עקב טיפול רשלני לפני מספר שנים, נפגע לי עצב אשר סבלתי הרבה מאד זמן מכאבים חזקים מאד עד לתוך העין. זה היה ןלפני כ-5 שנים. שאלתי היא האם כדאי לעשות את הבדיקה שרופא א.א.ג. ממליץ או כדאי לפנות למרפאת פה ולסת להתיעצות. מה עדיף למען השקט הנפשי?!

09/08/2005 | 10:18 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! בלוטות רוק מטופלות לעיתים במסגרת א.א.ג או בפה ולסת, על מנת לשלול בעיות במפרקים יש לפנות למרפאות פה ולסת. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות