כאב בלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/08/2005 | 02:18 | מאת: תמר

תמר בת 22, סובלת מהבעיה המוכרת של כאב בזמן נגיסה וכל שמוש מרובה בלסת, טופלתי באוניברסיטת ת"א פיזוטרפיה, סד וכו.. עברו שנים מאז הטפול, הקליקים נעלמו אבל השרירים באזור תפוסים ולפעמים יש תחושה שהמפרק חורק, האבחנה היתה שמפרק אחד לא זז בצורה חופשית- אפשר לראות הבדל בגובה השיניים כשאני פותחת את הפה. אם אני לא טועה יש משחה שמקלה על הכאבים של השרירים, מה שמה והאם יש עוד פתרונות? עוד דבר, יש לי "חור" בשקד, ליחה מצטברת בו ונוצרים גושים, מעבר לזה אני חוטפת כאבי גרון לעיתים קרובות, האם מומלץ ניתוח בשקדים?

03/08/2005 | 11:54 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לתמר מומל לפנות אבחנה למרפאה המטפלת במפרקי לסת שגם מתמחה באיזון הסגר. כמו כן יש לשקול האם המצב דורש התערבות כירורגית בנוגע לשקדים, יש להיתייעץ עם מומחה אף אוזן וגרון. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות