עקירת שיניים לצורך יישור שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/07/2005 | 17:30 | מאת: עמר

הלכתי לכמה רופאי שיניים לקבלת הצעת מחיר על טיפול לישור שיניים. א. רופאה אחת של מכבי קבעה שיש לעקור 2 שיניים מהלסת העליונה ו2 מהתחתונה שזה נראה לי מוגזם. ב. רופא נוסף הציע לי טיפול עם עקירה של 2 שיניים בלבד מהלסת העליונה (השניים מאחורי הניבים) בכדי שיהיה מקום לדחוף את השיניים הבולטות פנימה. ג. רופאה נוספת הציעה לי טיפול ללא צורך בעקירות אלא היא דיברה על הרחבת הלסת העליונה והזזת הלסת התחתונה קדימה. כפי הנראה לעין ומה שהבנתי השיניים מהלסת התחתונה אינם בולטים כל כך אך השיניים הקידמיות מהלסת העליונה בולטות במרחק של 8 מ"מ (אורך שן בערך) מהשיניים בלסת התחתונה. שאלותי א. איזה מהטיפולים שתיארתי נראה הכי הגיוני לדעתך? ב. האם לאחר העקירה לא יכול להיות מצב של רווח במקום השן החסרה? ג. האם העקירה זה טיפול שכיח והכרחי ביישור שיניים או שזה בכדי להרויח תשלום על העקירה 150 ש"ח על כל שן? תודה.

27/07/2005 | 11:50 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לעמר! עקירות שיניים לעיתים הכרחיות לצורך פינוי מקום בלסת על מנת לשפר עמדה לקויה של שיניים. הרחבה של הלסת במידה והיא מוצרת יכולה לספק עוד מקום בלסת אך רחבה כזו בצורה אורתודונטית מוגבלת בגיל . מכל מקום לתשובות מפורטות יותר פנה לפורום לאורתודונטיה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות