ניתוח הסרת ציסטה בלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/07/2005 | 02:08 | מאת: שרה

ד"ר מיכה פלד שלום, תודה להתייחסות מזמנך ותגובתך לגוף הבעיה. להזכירך,מדובר בציסטה על שן בינה כלואה שהומלץ להסירה בהרדמה מלאה, משום גודלה ומיקומה, לרבות,עקירת השן. (רופא ביה"ח "כרמל"). זאת,בניגוד לשיקול דעתך - בהרדמה מקומית. 1. האם כוונתך לניתוח בכללותו בהרדמה מקומית, או לביופסיה בלבד טרום הניתוח? 2. אני ידועה כסובלת מהתקפי S.V.T לא צפויים שבאים לידי ביטוי בדופק מהיר מאד עד כ-200 פעימות לדקה, בד"כ מצריך עזרה אמבולטורית. לא מטופלת בתרופות.! האם הרקע האמור יהווה קונטרה-אינדיקציה לניתוח בהרדמה מלאה? האם להיוועץ ברופא קרדיולוג, שהרי בדיקת E.K.G (בין יתר בדיקות הכנה לניתוח) ממילא אינה מצביעה על הפרעה, כשנעשית שלא בזמן התקף מהסוג שציינתי - נא התיחסותך ! על רקע זה, האם מדובר בסיכון ,מעבר לסיכון הקיים בכל התערבות כירורגית? תודה.

27/07/2005 | 11:45 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשרה תשובתי הקודמת היתה כללית, שכן אינני יודע מהו גודל הציסטה, לעיתים ניתן לבצע פרוצדורות כאלו בהרדמה מקומית ולעיתים יש צורך בהרדמה כללית כתלות בגודל התהליך. לגבי ההרדמה ובדיקות נלוות, כדאי להוועץ עם מרדים טרם הניתוח בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות